Om klubben

Bollebygds Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. På vår egna anläggning, belägen i den vackra dalen norr om Bollebygds samhälle, driver vi ridskola, träning och tävling. Vi hyr ut stallplatser till våra medlemmar och även två lägenheter i det vackra bostadshuset. Vi arrangerar årligen ett 10-tal tävlingsdagar i dressyr och hoppning på olika nivåer i våra två ridhus och stora paddock. Klubbens historia

Välkomna! Vi är ridklubben för alla!

Hitta till oss

Från Göteborg – Borås riksväg 40 tag av Kullamotet vid/mot Bollebygd, sväng vänster mot Bollebygd/Töllsjö. Vid rondell kör rakt fram mot Töllsjö, kör ca 2,5 km sväng vänster vid skylt Ridskola.

Från Alingsås kör väg 180 mot Borås, sväng efter ca 2 mil höger vid skylt Bollebygd 22. Efter ca 2 mil, efter golfbana, sväng höger vid skylt Ridskola.

Lat: N 57º 41’ 44.16”
Long: E 12º 33’ 58.06”

Allmän anläggningsskiss tävling

Föreningsinformation Bollebygds RK - Ridsport

Bildad – 1973-03-10
Föreningsnummer – 19053-48
Postadress – Holmen 29
51792 Bollebygd
Telefon – Vänligen kontakta oss via mail
E-post – bollebygdsridklubb@gmail.com
Bankgiro – 193-7630
Organisationsnummer – 864501-0102

Bli medlem

Våra medlemmar är det viktigaste vi har! För att bli medlem skapar du ett konto i Hippocrates. Ridskolans kod är BBR. Har du redan ett konto så loggar du in här. OBS! Medlemsavgiften kan inte betalas via Swish. 
Medlemskap är obligatoriskt för våra ridskoleelever och tävlingsryttare samt för medlemsstallets hyresgäster och deras medryttare.
Du som är medlem kommer automatiskt få en faktura för medlemskap varje år, tills du aktivt tar bort ditt medlemskap i Hippocrates.

MEDLEMSAVGIFTER 2024

Årsavgift
Junior (t.o.m 18 år)370 kr
Senior470 kr
Familj (endast familjemedlemmar i samma hushåll bokförda på samma adress)930 kr

Avgiften gäller innevarande kalenderår och som medlem ser vi gärna att man bidrar med sin tid vid minst två tillfällen per år. Detta ideella arbete kan ske vid tex. tävling, gemensam arbetsdag eller annat. Som medlem i vår klubb har du en grundförsäkring i Folksam.

Viktig information om din försäkring!

Du som är medlem i en förening som är ansluten till Svenska
Ridsportförbundet är olycksfallsförsäkrad i Folksam.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när
du rider och är en medlemsförmån framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

 Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• Aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
•Enskild ridning och träning.
• Direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.
• Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Anmäl skada så här

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada?
Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet.
Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

Läs mer om olycksfallsförsäkringen här.

Ideell insats

Din arbetsinsats är viktig! Bollebygds Ridklubb är, liksom merparten av svenska idrottsföreningar, en ideell förening. Tack vare det ideella arbetet får fler barn och ungdomar, än vad som annars hade varit möjligt, chansen att umgås med hästar och lära sig rida. Sett ur ett internationellt perspektiv är svensk ridskoleverksamhet unik och även hela tävlingsverksamheten inom ridsport är möjlig tack vare att människor vill göra en insats.

BoRK:s vision är att vara Ridklubben för alla. Med det menas att alla, oavsett till exempel kön, nationalitet eller ekonomiska förutsättningar, ska kunna delta i ridklubbens aktiviteter.

För att kunna hålla den prisnivå vi har idag är den enskilde medlemmens insats en förutsättning och alla insatser är mycket viktiga.
Önskvärt är att samtliga medlemmar bidrar med minst en halv dags arbete (4-5 timmar) per termin. Arbetsinsatsen kan utföras på gemensam arbetsdag, klubbtävling eller genom annan, av klubben arrangerad, aktivitet. Arbetsdagar annonseras på hemsidan och på Facebook.
Det finns en lista med små och större saker att åtgärda i fastigheten, tex målning, fönsterbyte m.m. Är du händig och vill bidra eller kanske har du företag inom bygg/måleri eller liknande och kan tänka dig att sponsra med tid eller material kontakta Anläggningsgruppen.

Våra samarbetspartners

Du kan även bidra till klubben genom att handla hos några av våra samarbetspartners:

Sponsra oss

Du är betydelsefull – vi behöver dig! Då vår förening är ideell betyder ditt bidrag allt för oss. Ditt bidrag blir en insats till så väl hästar och deras omvårdnad som underhåll av vår anläggning, träningsmaterial samt säkerhetsutrustning och medlemsaktiviteter.

Klubben är aktiv på sociala medier såsom Facebook och Instagram, med många följare i närområdet.

Vi erbjuder ett antal olika sponsorpaket, men har du ytterligare förslag och ideér tar vi tacksamt emot det på mailadress bollebygdsridklubb@gmail.com.

Företag

Baspaket 
Egen stor skylt 190x100cm i nya ridhuset samt logotype på hemsidan med länk till egna företagets hemsida – 4 000 kr per år*. Avtalet löper på 2 år i taget.

Plus+ paket 
Inkluderar utöver baspaketet löpande exponering på våra sociala medier, minst två gånger per år – 5 000 kr per år*. Avtalet löper på 2 år i taget.

*Engångskostnad för skylt tillkommer

Sponsorpaket flex  
Säkerhetsutrustning till lektionsverksamhet, schabrak ridskolehäst/ponny, färg till hinder, sponsorhinder, tävlingstäcken med företagsnamn, foder, stallutrustning eller arbetskraft. 

Tävlingspaket
Sponsra en eller flera av våra tävlingar, både hoppning och dressyr, ända upp till nationell nivå (3*-nivå). Det är gyllene tillfällen för dig som företag att synas.

Välj mellan att sponsra med klumpsumma, (från 500 kr eller valfri summa utöver det), eller sponsra med premier och priser till en utvald klass.

Din klass kan heta ert företags namn! Från 1 000 kr eller valfri summa utöver det.

PRIVATPERSONER

Skaffa ”din egen plats” på läktaren i det nya ridhuset!
En liten skylt med ditt/familjens namn på sittplats på läktaren i nya ridhuset (perfekt present/julklapp). – 300kr per år. Kontakta oss via mail.

Vi ser fram emot vårt samarbete med nya möjligheter.
Bästa hälsningar
Bollebygds Ridklubb

Kontaktpersoner sponsring 
Linda Werdien 0704-971345

KLUBBKLÄDER

Vi erbjuder med jämna mellanrum en ny fin kollektion med klubbkläder och accessoarer från Lager 157!
Håll koll på vår Facebooksida för information när klubbkläder går att beställa, eller kontakta oss på bollebygdsridklubb@gmail.com.

Hos Prima4You kan du beställa fina produkter till både dig och din ponny/häst med vår fina logga i vår klubbshop genom att klicka in på: Klubbkläder Bollebygds Ridklubb – Prima4you

Styrelsen

Klubben har en aktivt arbetande styrelse som engagerar sig i olika delar av verksamhetsområdena i föreningen. Vi har även arbetsgrupper med engagerade medlemmar och vi söker hela tiden efter fler och nya engagerade personer. Har du ett område du brinner extra för och kan hjälpa till så är du välkommen kontakta oss på mail bollebygdsridklubb@gmail.com, någon i styrelsen eller vår personal på ridskolan.

Jag heter Helena, ny ordförande i Bollebygds Ridklubb.

Min karriär har varit inom mjukvaruutveckling och ingenjörsledarskap, där jag har brunnit för att leda och utveckla team. Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv, en passion som återupptändes genom mina barns intresse för ridning.

Jag har sedan många år olika engagemang i föreningslivet, vilket har gett mig värdefulla erfarenheter jag ser fram emot att tillämpa i mitt nya uppdrag.

Som ordförande hoppas jag bidra till klubbens framgång och sammanhållning.

Jag kom i kontakt med BoRK första gången 2012 när mina barn började på ridskolan. Efter att ha hängt med döttrarna i många år väcktes mitt eget intresse för ridning och jag började i en nybörjargrupp på ridskolan 2020.
 
Vi bor i Forsaskogarna mellan Bollebygd och Rävlanda och har två egna hästar. En storhäst och en ponny som vi tagit över från BoRK (Riddaren). På gården finns även får, höns och två katter.
 
I styrelsen är jag invald som ledamot. Jag är även stödperson för ungdomssektionen, BUS och ansvarig för kontakten mellan dem och styrelsen.
Till vardags jobbar jag som ingenjör på Saab i Göteborg.

Jag heter Mattias är 38 år gammal.

Jag har varit medlem i klubben sedan hösten 2020 då min äldsta dotter började rida på
ridskolan. Sen dess har min andra dotter samt sambo börjat rida där.

Jag är länken mellan styrelsen och medlemsstallet.
Har även delat ansvar om underhåll på anläggningen.

Är rätt så ofta uppe på klubben så undrar ni något så är de bara att komma fram.

Linda Werdien 47 år i år.
Jobbar som ekonomiansvarig på Södra Vägens Låsservice 

Blev medlem i klubben när min dotter började på ridskolan 2018. Började själv rida i nybörjargrupp för vuxna hösten 2020. Är numera ägare till Maja. 

Är mycket engagerad i verksamheten uppe på klubben och är således ofta på plats

Jag heter Malin och blir 24 i år.
Jag har varit en del av ridklubben sedan 2011-2012 och har sedan dess varit aktiv i klubben på många olika sätt. 
 
Jag jobbar i och driver Anderéns Maskinstation AB där jag mestadels sitter och kör grävmaskin på dagarna. Hemma har jag mina 3 hästar, ett halvblod som jag hoppar med en 3 åring som jag ska rida in nu och en fullblodsgaloppör som förhoppningsvis ska funka som hopp/hobbyhäst sedan. 
 
Min roll i styrelsen kommer främst vara som tävlingsansvarig. 
Emellie Linneusson, 39år. 
 
Jag har varit medlem i klubben sedan ett par år tillbaka och blev medlem då BoRK började kännas som min hemmaklubb efter att jag under några års tid varit uppe och ridit i ridhuset under kvällar/helger och alltid fått ett fint bemötande. 
 
Tidigare har jag tävlat i både fälttävlan (tom internationell 2* nivå), 1,30 hoppning och MSV dressyr men nu är jag mest en glad avelsnörd och ”fint väder” ryttare. 
 
In i styrelsen tar jag med mig erfarenheter som ledare från arbetslivet, men också att tävla och arrangera tävlingar. 
Inflyttad från Västerås för 2 år sedan. 1a mars flyttar jag till Rävlanda. Har 4 hästar i stallet hemma varav 2 är mina. Whippeten River är min sambo. Jobbar på Västerås pastorat som fastighetsförvaltare/projektledare på distans.
Har varit med och jobbat med styrelsearbete i ridklubbar och idrottsföreningar samt samfälligheter. Är gärna funktionär på tävlingar.

Adjungerad Sekreterare:
Marie Blom Thordenberg (2024)

Revisorer:
Pelle Ahlerup (2024-2025)
Bengt Fridh (2023-2024)

Revisorssuppleant:
Stefan Hjärtstam (2024)

Valberedning:
Charlotte Sailon Gustafsson (sammankallande)
Satu Hjärtstam
Lisbeth Lindberg

Revisorer och valberedning är inte en del av styrelsen

Ungdomssektionen

Bollebygds Ridklubbs Ungdomssektion (BUS) är öppen för alla som är under 26 år. Här arrangeras diverse aktiviteter, tex käpphästtävlingar, fikaförsäljning på tävlingar etc. Bara fantasin sätter gränser! BUS har en egen styrelse med ordförande, kassör, sekreterare, ledamöter och suppleanter. Ordförande 2024 är Emma Olausson. BUS kan nås via klubbens mail: bollebygdsridklubb@gmail.com. Du kan också följa dem på Instagram: Bollebygds Ridklubbs US (@borkbus)

Policys

Drogpolicy Bollebygds Ridklubb
Bollebygds Ridklubbs styrelse har i samarbete med Bollebygds kommun beslutat anta en policy för alla medlemmar inom klubben gällande alkohol och droger. Eftersom vi har att göra med levande material och har många minderåriga medlemmar så faller det sig helt naturligt att alla former av droger, alkohol och annat, är helt uteslutet att använda då man deltar i klubbens verksamhet såsom lektioner, läger, tävlingar, kurser, m.m.

Syfte
Alla medlemmar skall känna till att hantering av hästar aldrig kombineras med intag av droger. Att ha en absolut nolltolerans mot droger är en självklarhet även ur säkerhetssynpunkt. Policyn är en viktig del i klubbens säkerhetsarbete.

Mål
Klubbens mål är att visa på en sund fritidssysselsättning i en drogfri miljö, samt i möjligast mån förhindra olyckor. För att uppfylla dessa mål gäller att;
– Alla lektioner, träningar och tävlingar är drogfria
– Man aldrig dricker alkohol när man bär föreningens kläder
– Vi har goda, alkoholfria alternativ när vi har fest på klubben, vi nyttjar ej alkohol på gemensamma tillställningar när vi har minderåriga med.

Bollebygds Ridklubb säger NEJ till droger!

Nolltolerans
Här kan du läsa mer om Nolltolerans.