Om klubben

Bollebygds Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. På vår egna anläggning, belägen i den vackra dalen norr om Bollebygds samhälle, driver vi ridskola, träning och tävling. Vi hyr ut stallplatser till våra medlemmar och även två lägenheter i det vackra bostadshuset. Vi arrangerar årligen ett 10-tal tävlingsdagar i dressyr och hoppning på olika nivåer i våra två ridhus och stora paddock.

Välkomna! Vi är ridklubben för alla!

Hitta till oss

Från Göteborg – Borås riksväg 40 tag av Kullamotet vid/mot Bollebygd, sväng vänster mot Bollebygd/Töllsjö. Vid rondell kör rakt fram mot Töllsjö, kör ca 2,5 km sväng vänster vid skylt Ridskola.

Från Alingsås kör väg 180 mot Borås, sväng efter ca 2 mil höger vid skylt Bollebygd 22. Efter ca 2 mil, efter golfbana, sväng höger vid skylt Ridskola.

Lat: N 57º 41’ 44.16”
Long: E 12º 33’ 58.06”

Allmän anläggningsskiss tävling

Föreningsinformation Bollebygds RK - Ridsport

Bildad – 1973-03-10
Föreningsnummer – 19053-48
Postadress – Holmen 29
51792 Bollebygd
Telefon – Vänligen kontakta oss via mail
E-post – bollebygdsridklubb@gmail.com
Bankgiro – 193-7630
Organisationsnummer – 864501-0102

Bli medlem

Våra medlemmar är det viktigaste vi har! För att bli medlem skapar du ett konto i Hippocrates. Ridskolans kod är BBR. Har du redan ett konto så loggar du in här. OBS! Medlemsavgiften kan inte betalas via Swish. Medlemskap är obligatoriskt för våra ridskoleelever och tävlingsryttare samt för medlemsstallets hyresgäster och deras medryttare.

MEDLEMSAVGIFTER 2022 respektive 2023

Årsavgift
Junior (t.o.m 18 år)300 kr
Senior400 kr
Familj (endast familjemedlemmar i samma hushåll bokförda på samma adress)800 kr

Avgiften gäller innevarande kalenderår och som medlem ser vi gärna att man bidrar med sin tid vid minst två tillfällen per år. Detta ideella arbete kan ske vid tex. tävling, gemensam arbetsdag eller annat. Som medlem i vår klubb har du en grundförsäkring i Folksam.

Viktig information om din försäkring!

Du som är medlem i en förening som är ansluten till Svenska
Ridsportförbundet är olycksfallsförsäkrad i Folksam.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när
du rider och är en medlemsförmån framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

 Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• Aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
•Enskild ridning och träning.
• Direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.
• Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Anmäl skada så här

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada?
Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet.
Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

Läs mer om olycksfallsförsäkringen här.

Ideell insats

Din arbetsinsats är viktig! Bollebygds Ridklubb är, liksom merparten av svenska idrottsföreningar, en ideell förening. Tack vare det ideella arbetet får fler barn och ungdomar, än vad som annars hade varit möjligt, chansen att umgås med hästar och lära sig rida. Sett ur ett internationellt perspektiv är svensk ridskoleverksamhet unik och även hela tävlingsverksamheten inom ridsport är möjlig tack vare att människor vill göra en insats.

BoRK:s vision är att vara Ridklubben för alla. Med det menas att alla, oavsett till exempel kön, nationalitet eller ekonomiska förutsättningar, ska kunna delta i ridklubbens aktiviteter.

För att kunna hålla den prisnivå vi har idag är den enskilde medlemmens insats en förutsättning och alla insatser är mycket viktiga.
Önskvärt är att samtliga medlemmar bidrar med minst en halv dags arbete (4-5 timmar) per termin. Arbetsinsatsen kan utföras på gemensam arbetsdag, klubbtävling eller genom annan, av klubben arrangerad, aktivitet. Arbetsdagar annonseras på hemsidan och på Facebook.
Det finns en lista med små och större saker att åtgärda i fastigheten, tex målning, fönsterbyte m.m. Är du händig och vill bidra eller kanske har du företag inom bygg/måleri eller liknande och kan tänka dig att sponsra med tid eller material kontakta Anläggningsgruppen.

Våra samarbetspartners

Du kan även bidra till klubben genom att handla hos några av våra samarbetspartners:

Sponsra oss

Du är betydelsefull – vi behöver dig! Då vår förening är ideell betyder ditt bidrag allt för oss. Ditt bidrag blir en insats till så väl hästar och deras omvårdnad som underhåll av vår anläggning, träningsmaterial samt säkerhetsutrustning och medlemsaktiviteter.

Klubben är aktiv på sociala medier såsom Facebook och Instagram, med många följare i närområdet.

Vi erbjuder ett antal olika sponsorpaket, men har du ytterligare förslag och ideér tar vi tacksamt emot det på mailadress bollebygdsridklubb@gmail.com.

Företag

Baspaket 
Egen stor skylt 190x100cm i nya ridhuset samt logotype på hemsidan med länk till egna företagets hemsida – 4 000 kr per år*. Avtalet löper på 2 år i taget.

Plus+ paket 
Inkluderar utöver baspaketet löpande exponering på våra sociala medier, minst två gånger per år – 5 000 kr per år*. Avtalet löper på 2 år i taget.

*Engångskostnad för skylt tillkommer

Sponsorpaket flex  
Säkerhetsutrustning till lektionsverksamhet, schabrak ridskolehäst/ponny, färg till hinder, sponsorhinder, tävlingstäcken med företagsnamn, foder, stallutrustning eller arbetskraft. 

Tävlingspaket
Sponsra en eller flera av våra tävlingar, både hoppning och dressyr, ända upp till nationell nivå (3*-nivå). Det är gyllene tillfällen för dig som företag att synas.

Välj mellan att sponsra med klumpsumma, (från 500 kr eller valfri summa utöver det), eller sponsra med premier och priser till en utvald klass.

Din klass kan heta ert företags namn! Från 1 000 kr eller valfri summa utöver det.

PRIVATPERSONER

Skaffa ”din egen plats” på läktaren i det nya ridhuset!
En liten skylt med ditt/familjens namn på sittplats på läktaren i nya ridhuset (perfekt present/julklapp). – 300kr per år. Kontakta oss via mail.

Vi ser fram emot vårt samarbete med nya möjligheter.
Bästa hälsningar
Bollebygds Ridklubb

Kontaktpersoner sponsring 2022
Elisabeth Nilsson – 0707-17 16 29
Anna Lambert – 0761-16 24 57

KLUBBKLÄDER

Vi erbjuder med jämna mellanrum en ny fin kollektion med klubbkläder och accessoarer från Lager 157!
Håll koll på vår Facebooksida för information när klubbkläder går att beställa, eller kontakta oss på bollebygdsridklubb@gmail.com.

Hos Prima4You kan du beställa fina produkter till både dig och din ponny/häst med vår fina logga i vår klubbshop genom att klicka in på: Klubbkläder Bollebygds Ridklubb – Prima4you

Styrelsen

Klubben har en aktivt arbetande styrelse som engagerar sig i olika delar av verksamhetsområdena i föreningen. Vi har även arbetsgrupper med engagerade medlemmar och vi söker hela tiden efter fler och nya engagerade personer. Har du ett område du brinner extra för och kan hjälpa till så är du välkommen kontakta oss på mail bollebygdsridklubb@gmail.com, någon i styrelsen eller vår personal på ridskolan.

Jag heter Elisabeth Nilsson och är suppleant i styrelsen. Jag bor med min familj på en gård i Morjhult, tillsammans med våra två hästar, två katter och några höns. När jag var 9 år började jag att rida lektion på Mölndals Ridklubb. Därefter red jag olika hästar, som var uppstallade i Lexby Ridklubb. Där var jag även aktiv i styrelsen i många år. Jag blev engagerad i Bollebygds ridklubb, då min son Johan började rida. Detta var under den tiden som ridklubben var tvungen att pausa ridskolan, så då var jag med i den arbetsgruppen som planerade för hur vi skulle få igång ridskolan igen. Under de senaste åren har jag varit med i tävlingsgruppen och hjälpt till på olika tävlingar. För mig är styrelsens arbete betydelsefullt för att driva klubben framåt, därför tycker jag det är viktigt att vi tar vara på varandras kompetenser och är lyhörda, intresserade och engagerade.

Jag heter Lisa och är 57 år. Jag bor på övervåningen i huset på anläggningen med min hund Molly och mina katter Sassa och Leffe. Min dotter Matilda, som också är hästtjej bor hemma ibland. 

Jag har ridit sedan jag var 7 år och haft egen häst sedan jag var 20, till och från. Jag har varit ponnymamma, ordförande i klubben, tävlingsansvarig och allmänt engagerad. 

När jag nu går med i styrelsen igen vill jag driva vissa frågor:

Huset behöver verkligen renoveras, BUS ska vara aktivt, ordna med olika evenemang, inte bara tävling och träning. 

Och nästa år fyller BorK 50 år! Det ska vi fira! 

Ser ni mig i stallet eller utanför och har idéer så tveka inte att dela med er så kanske vi kan hitta på roliga saker tillsammans. 

Linda Werdien 45 år i år.

Jobbar som ekonomiansvarig på Södra Vägens Låsservice 

Blev medlem i klubben när min dotter började på ridskolan 2018.

Började själv rida i nybörjargrupp för vuxna hösten 2020.

Är i dagsläget fodervärd för Lea. Och medryttare på Indico i medlemsstallet.

Som medlem i styrelsen känner jag att jag kan vara länken mellan

Ridskolan/Fodervärdar och styrelsen.

En länk som vi fodervärdar saknat.

Är mycket på anläggningen och är därför lätt att få kontakt med.

Adjungerad sekreterare:
Marie Blom Thordenberg (2022)

Revisorer:
Pelle Ahlerup (2022-2023)
Johanna Nilsson (2021-2022)

Revisorssuppleant:
Jonas Karlsson (2022)

Valberedning:
Elin Gustavsson (ordförande)
Sophie Karlsson
Karin Persson

Ungdomssektionen

Bollebygds Ridklubbs Ungdomssektion (BUS) är öppen för alla som är under 26 år. Här arrangeras diverse aktiviteter, tex käpphästtävlingar, fikaförsäljning på tävlingar etc. Bara fantasin sätter gränser! BUS har en egen styrelse med ordförande, kassör, sekreterare, ledamöter och suppleanter. Ordförande 2022 är Ebba Pålsson. BUS kan nås via klubbens mail: bollebygdsridklubb@gmail.com. Du kan också följa dem på Instagram: Bollebygds Ridklubbs US (@borkbus)

Policys

Drogpolicy Bollebygds Ridklubb
Bollebygds Ridklubbs styrelse har i samarbete med Bollebygds kommun beslutat anta en policy för alla medlemmar inom klubben gällande alkohol och droger. Eftersom vi har att göra med levande material och har många minderåriga medlemmar så faller det sig helt naturligt att alla former av droger, alkohol och annat, är helt uteslutet att använda då man deltar i klubbens verksamhet såsom lektioner, läger, tävlingar, kurser, m.m.

Syfte
Alla medlemmar skall känna till att hantering av hästar aldrig kombineras med intag av droger. Att ha en absolut nolltolerans mot droger är en självklarhet även ur säkerhetssynpunkt. Policyn är en viktig del i klubbens säkerhetsarbete.

Mål
Klubbens mål är att visa på en sund fritidssysselsättning i en drogfri miljö, samt i möjligast mån förhindra olyckor. För att uppfylla dessa mål gäller att;
– Alla lektioner, träningar och tävlingar är drogfria
– Man aldrig dricker alkohol när man bär föreningens kläder
– Vi har goda, alkoholfria alternativ när vi har fest på klubben, vi nyttjar ej alkohol på gemensamma tillställningar när vi har minderåriga med.

Bollebygds Ridklubb säger NEJ till droger!

Nolltolerans
Här kan du läsa mer om Nolltolerans.